• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
آرشیو

آیه‌ای که بر عقل سنگینی می‌کند!
... یُضِلُّ اللّهُ مَنْ یَشاءُ وَیَهْدی مَن یَشاء.. هدایت می کند خدای تعالی هرکه را بخواهد و گمراه می کند هر که را بخواهد، این آیه بر عقل سنگینی می کند.

طراوت تلاوت
قرآن كتابى است كه در كم‏تر از ربع قرن قبايل پراكنده و صحرانشين و در بند مثلث شراب و شهوت و شمشير را به تعيين كننده‏ترين مردان سرنوشت جهان تبديل مى‏كند و در كم‏تر از يك قرن فرهنگى نو و انقلابى در تمدن بشرى مى‏آفريند.

تقوا در آيات و روايات
و اگر بخواهيم معناى تقوا را در يك جمله‌ى كوتاه بيان كنيم‌ مي‌توانيم گفت: « تقوا يعنى گناه نكردن» كه معناى آن «اطاعت از پروردگار» است.

چرا در قرآن بیشتر به زکات تأکید شده تا به خمس؟
زکات به چه معنا است؟ چرا در قرآن بیشتر به زکات تأکید شده تا به خمس که شرایط عمومی‌‌‌تری دارد؟ آیا به این دلیل است که معنای زکات چیزی غیر از آن است که تا به حال می‌‌دانستیم؟ آیا دلیل دیگری دارد؟

نگاهي به آيه «نِسَآؤُكُمْ حَرْثٌ لَّكُمْ فَأْتُواْ حَرْثَكُمْ أَنَّى شِئْتُمْ ‌(پاسخ به شبهات قرآني)
در گذشته برای ایجاد انحراف در شناخت و عقاید، فقط تفسیر به رأی می‌کردند، اما امروزه «ترجمه به رأی» نیز باب شده است.

محمد بن مسعود عیاشی صاحب تفسير عَيّاشى‏
از تفسيرهاى کهن امامى متعلق به عصر غيبت صغرا( 260- 329)، تأليف ابو نصر محمد بن مسعود عيّاشى. در تفسير عيّاشى، همچون ديگر آثار اماميه اين دوره، جنبه روايى غالب است, با اين حال، به دليل توجه مؤلف به آيات الاحکام، ويژگى فقهى اين تفسير بيشتر از ديگر تفاسير کهن اماميه، همچون تفسير فرات کوفى و تفسير على بن ابراهيم قمى است‏.

آداب قرائت قرآن‏ کریم
قرائت، کار ساده و آسانى نیست، منظور از قرائت خواندن الفاظ و گذشتن نیست، بلکه منظور از قرائت هماهنگ شدن با قرآن در مدار عمل و حرکت است.

جامعیت قرآن به چه معناست؟
قرآن ناب ترین و اعجاب برانگیزترین متن وحیانی و آسمانی است، که از جانب مسلمانان با دو رویکرد مواجه بوده است. رویکرد درونی که همان تلاش در جهت فهم معانی و مفاهیم ژرف این متن دینی است و رویکرد بیرونی که حاصلش دانشی بنام علوم قرآنی است.

ماجرای مباهله
در آیه 61 آل عمران می‎خوانیم: «فَمَنْ حَاجَّكَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِینَ؛ هر گاه بعد از علم و دانشی كه (درباره مسیح) به تو رسیده (باز) كسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو بیایید ما فرزندان خود را دعوت كنیم، شما هم فرزندان خود را دعوت كنید، ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را، ما از نفوس خود دعوت كنیم، شما نیز از نفوس خود، آن گاه مباهله كنیم و لعن خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.»

تقيّه و فلسفه آن
ما معتقديم:هر گاه انسانى در ميان افراد متعصب و لجوج و بى منطبق گرفتار شود كه اظهار عقيده در ميان آنان،سبب خطر جانى يا مانند آن گردد و از اين اظهار عقيده فايده مهمى حاصل نشود،در چنين موردى موظف است عقيده خود را مكتوم دارد،و جان خود را بيهوده بر باد ندهد،و نام اين كار راتقيه‏»مى‏گذاريم و اين مساله را از دو آيه در قرآن مجيد و دليل عقل آموخته‏ايم.

  • تعداد رکورد ها : 940